ATE žaluje STV


autor: admin dátum: 17. 10. 2005
rubrika: Médiá ( Široká veža)

Spoločnosť ATE Poprad, podáva v súvislosti s reláciou Čakanie na záchranu na Slovenskú televíziu na súde žalobu.
Správa pre médiá
ATE Poprad podáva na Slovenskú televíziu žalobu na súd


V uplynulých dňoch Slovenská televízia, televízia, ale aj niektoré internetové stránky rozpútali mediálnu kampaň proti Leteckej záchrannej zdravotnej službe ATE Poprad. Rozbehla sa v súvislosti so záchrannou akciou na Širokej veži vo V. Tatrách 30.7.2005 kde počas horolezeckej túry zahynula V.F. z Banskej Bystrice
Dňa 3.10.2005 Slovenská televízia odvysielala v relácii Reportéri príspevok „Čakanie na záchranu“, v ktorom očiernila prácu leteckých záchranárov.
Spoločnosť ATE sa nechcela vyjadrovať k priebehu záchrannej akcie pokiaľ nebude ukončené vyšetrovanie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a polície.
Redaktor Juraj Mravec, ktorý reportáľ pripravoval, aj napriek tomu vyvíjal vlastnú investigatívnu činnosť, v príspevku opakovane uviedol nepravdivé a pravdu skresľujúce jednostranné informácie o priebehu záchrannej akcie, zamlčal rozhodujúce a relevantné skutočnosti a zneuľil osobné informácie pracovníkov ATE a skrytú kameru bez ich súhlasu na zámernú diskreditáciu spoločnosti ATE Poprad .
Slovenská televízia a redaktor, ktorý reláciu pripravoval nemajú v tejto súvislosti záujem o vyváľené a objektívne spravodajstvo a v tejto činnosti pokračujú.
Spoločnosť ATE Poprad, spol.,s.r.o. podáva v súvislosti s zavádzajúcou reláciou Čakanie na záchranu na Slovenskú televíziu na súde žalobu o ochranu dobrej povesti.




ATE spol.,s.r.o. Poprad

Informáciu poskytol hovorca ATE Poprad
Pavol Svetoň
V Poprade 17.10.2005
Poslané z : http://www.sirokaveza.sk/blog/siroka_veza.php
Tlačené z : http://www.sirokaveza.sk/blog/siroka_veza.php?id=37